Kulturspecialister og landespecialister

Hos ConnectingCultures har vi både kulturspecialister og landespecialister. Vores kulturspecialister, som også er uddannede facilitatorer, sikrer at du får en velfunderet forståelse af både erhvervsliv og civilkulturer, samt at den nye læring forankres som kulturelle kompetencer. Herudover har vi landespecialister med dybdegående viden om forretningskulturen i mere end 40 lande.

Mød nogle af vores kulturspecialister og landeeksperter nedenfor.

Signe Ørom CEO og Principal Consultant

CEO og Principal Consultant

Signe er Ph.d. i kultur og sprog og indehaver af ConnectingCultures. Signe har lang praktisk erfaring med, såvel som teoretisk kendskab til kulturmøder og kan klæde jer på til at optimere jeres interkulturelle samarbejde og kulturelle kompetencer. 

Signe har boet i udlandet i 9 år og arbejdet i globale virksomheder i 8 år, og har et bredt kendskab til kultur på tværs af flere lande og regioner. Desuden har hun 4 års erfaring med at arbejde virtuelt på tværs af USA, Asien og Europa. 

Hun er en erfaren facilitator med mere end 400 workshops og foredrag bag sig i mere end 20 lande. Ved siden af sit virke i ConnectingCultures, er Signe forsker ved CIRCD på Københavns Universitet. Signe bruger sin fritid på at rejse, vandre, lave kreative projekter og synge i kor. Til daglig bor Signe i København med sin mand og deres to børn.

Kontakt: signe@connectingcultures.dk

Læs mere om Signe og ConnectingCultures på Our Story

Mikkel Principal Consultant

Principal Consultant

Mikkel har en integreret Master i Interkulturel Kommunikation og Psykologi, med særligt fokus på udvikling og ledelsesrådgivning i interkulturelle teams. 

Han har 15 års erfaring i rekruttering, fastholdelse og udvikling i globale virksomheder og har i denne forbindelse boet i Frankrig i en periode. Udover arbejdet med multikulturelle teams, arbejder Mikkel også med udvikling af lederprogrammer, organisationsstrategier og medarbejderudvikling i internationale organisationer. 

Mikkel er uddannet Systemisk Proceskonsulent og desuden certificeret i en række af personligheds- og udviklingstests. Han bor på Amager med sin hustru og 2 børn, hvor fritiden bruges på at opstøve spændende og skæve oplevelser i ind- og udland.

Yutaka Nishijima Landespecialist, Japan

Landespecialist, Japan

Yutaka er specialist på Japan og ved, hvordan man navigerer i den hierarkiske struktur, der findes i japansk forretningskultur og i samfundet generelt. Yutaka har en kandidatgrad i international relations og har i sine jobs i sol- og vindindustrien i Danmark bl.a. fungeret som bindeled mellem danske og japanske virksomheder og afdelinger. 

Derfor ved han, både i teorien og i praksis, hvad man skal være opmærksom på i det dansk-japanske samarbejde. Yutaka kom til Danmark i 2000, hvor han siden har arbejdet både i danske og japanske virksomheder. Når han ikke arbejder, finder Yutaka bl.a. tid til tennis, som er en af hans store interesser. Yutaka er gift og har sammen med sin japansk-danske kone tre børn.

Kontakt:
landespecialister@connectingcultures.dk

Thomas Starlit

Ledelse af virtuelle og globale teams

Thomas har en master i IT og Organisation med fokus på ledelse af virtuelle og globale teams. Han har 15 års erfaring med ledelse i en global kontekst og har boet 8 år i Belgien og Malaysia. Thomas har stor erfaring med udvikling af globale organisationer og teams og har dybdegående viden omkring global sourcing strategi, design af effektive globale processer og 24/7 global leverance af komplekse services. Han kommunikerer hjemmevant med alle niveauer af en organisation. Han bor i Værløse med sin kinesiske kone og deres børn. Fritiden går med fotografi på højt niveau og med at nyde naturen.

 

 

Kontakt: thomas@connectingcultures.dk

Shun Che Landespecialist, Kina

 Landespecialist, Kina

Landespecialist, Kina Shun Che er landespecialist på Kina. Hun er BSc i International Business Administration samt Japansk Sprog og Kultur. Derudover er hun MSc i Marketing Communication Management fra Copenhagen Business School. Shun Che kommer fra Hong Kong, og hun har boet samt arbejdet i Hong Kong, Sydney og London før hun flyttede til København i år 2003. Desuden har hun mere end 5 års management erfaring fra et dansk konsulentfirma, der er specialiseret i compliance og anti-korruption. Shun Che bruger sin fritid på at rejse, være sammen med sin familie og madlavning.
Daria Morgounova Schwalbe

Seniorkonsulent, kulturspecialist


Daria er Ph.d. i sprog- og kulturmødestudier fra Københavns Universitet, og seniorkonsulent hos ConnectingCultures. Daria har en international baggrund, og hun er født og opvokset i Hviderusland. Hun har tilbragt mere end halvdelen af sit liv i Danmark og har følgelig førstehåndsviden om mødet med den danske kultur. Daria har boet og arbejdet på flere kontinenter, og hun har indgående kendskab til forretningskulturen i især Nordamerika, Østeuropa og Asien. Hendes internationale erfaring inkluderer også en lang række projekter for internationale virksomheder og NGO’er. Udover sit arbejde i ConnectingCultures, har hun de sidste ti år undervist i kulturforståelse og interkulturel kommunikation på Københavns Universitet, DPU og Copenhagen Business School. Daria bor i Kastrup med sin mand og to børn. Fritiden bruger hun på rejser og ridning.

Sabiha Stenbjerre Landespecialist, Tyrkiet

 Landespecialist, Tyrkiet

Sabiha er specialist på Tyrkiet og ved, hvordan man navigerer i det tyrkiske erhvervsliv. Sabiha har en kandidatgrad i Corporate Communication fra Marmara Universitet og har arbejdet 15 år i Tyrkiet, inden hun kom til Danmark i 2011. Sabiha har også stor arbejdserfaring fra multinationale virksomheder. Derfor ved hun af personlig erfaring, hvordan karakteristika ved den tyrkiske arbejds- og forretningskultur spiller ind på det multikulturelle samarbejde. Sabiha interesserer sig især for politiske forhold, herunder menneskerettigheder og børns rettigheder og uddannelse. Til daglig bor hun i København med sine to børn.

Kontakt: landespecialister@connectingcultures.dk

Agnes Wambui Madsen Landespecialist, Østafrika

 Landespecialist, Østafrika

Agnes er specialist på Østafrika med særligt kendskab til Kenya, hvor hun er født og opvokset. Agnes har en kandidatgrad i international marketing og management, og med mere end 10 års arbejdserfaring fra Kenya har Agnes indgående kendskab til kenyansk og østafrikansk erhvervsliv. Agnes har boet i Danmark siden 1997 og har her haft flere jobs, hvor hun har fungeret som bindeled mellem danske og østafrikanske virksomheder og institutioner. Agnes har derfor stor personlig erfaring med dansk-kenyansk og dansk-østafrikansk samarbejde. Når hun har fri, nyder Agnes at bruge tid på musik, kunst og gastronomi. Til daglig bor Agnes i København med sin søn.

Kontakt:
 landespecialister@connectingcultures.dk

Alexander Sizikov Landespecialist, USA og Rusland

Landespecialist, USA og Rusland

Alexander har en kandidatgrad i antropologi og er specialist på USA og Rusland. Alexander er født i Rusland og har en bachelorgrad i amerikanske studier. Dette kombineret med arbejds- og studieerfaring fra både USA og Rusland har givet Alexander indgående kendskab til de to store og komplekse lande. Med sin gode analytiske sans kan Alexander derfor klæde jer på til at begå jer kulturelt intelligent i jeres dansk-amerikanske eller dansk-russiske samarbejde. Natur og friluftsliv er en af Alexanders store passioner, og det er her, han finder ro i en travl hverdag. Alexander har sammen med sin græske kæreste boet i Danmark siden 2015.

Kontakt:
landespecialister@connectingcultures.dk

Päivi Eversbusch Landespecialist, Finland

Landespecialist, Finland

Päivi er specialist på Finland og ved, hvordan man navigerer i den finske forretningskultur. Päivi har en kandidatgrad i etnologi og har stor viden om det finske folk og den finske forretningskultur. 

Som tidligere kulturansvarlig på den finske ambassade i København, har Päivi omfattende erfaring med formidling af finsk kultur til dansk erhvervsliv. 

Päivi er født og opvokset i Finland, men har boet i Danmark siden 1994, og har derfor indgående kendskab til forskellene mellem dansk og finsk forretningskultur. Når hun ikke arbejder, elsker Päivi at læse, og hun læser især klassiske engelske krimier. Päivi er gift og bor i København med sin mand og deres barn.

Kontakt:
landespecialister@connectingcultures.dk

Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér Landespecialist, Ungarn

 Landespecialist, Ungarn

Juliánna er specialist på Ungarn, og hun kan bl.a. give et indblik i, hvordan Ungarns unikke historie har formet det ungarske folk og i dag fortsat har indflydelse på ungarsk kommunikation – også i forretningssammenhænge. 

Juliánna har arbejdet både i Ungarn og i Danmark og ved, på hvilke punkter de to lande er forskellige. Hun har en humanistisk kandidatgrad, men har arbejdet både med marketing, salg og uddannelse. 

Med sit smittende engagement kan Juliánna forberede jer på, hvordan I bedst navigerer i den ungarske kultur. Når hun har fri, elsker Juliánna at læse og beskæftige sig med kunst og kultur. Juliánna er dansk gift og har to børn.

Kontakt:
 landespecialister@connectingcultures.dk

Amin Mousavi Landespecialist, Iran

Landespecialist, Iran

Amin har en kandidatgrad i Business Administration og er specialist på Iran. Med sin store viden om iransk erhvervsliv og arbejdserfaring fra landet, ved Amin, hvordan man navigerer indenfor de iranske kulturelle koder, som også farver den iranske forretningskultur. 

Amin har arbejdet i multinationale virksomheder både i Iran og Danmark, og han kender derfor til de forskelle, der kan være udfordrende i et dansk-iransk samarbejde. Når han ikke arbejder, dyrker Amin sine interesser, som bl.a. består af naturfotografi og at rejse. Amin har sammen med sin kone boet i Danmark siden 2014.

Kontakt:
 landespecialister@connectingcultures.dk

Camilla Landespecialist, Frankrig

Landespecialist, Frankrig

Camilla har en kandidatgrad i International Business Communication, Intercultural Marketing fra Copenhagen Business School og har før læst, arbejdet og boet i Frankrig i mange år. Inden Camilla læste sin kandidat i Danmark, tog hun to bacheloruddannelser på Universitetet i Nice Sophia-Antipolis. Den ene i sprog og økonomi og den anden i informations- og kommunikationsvidenskab. 

Camilla er specialist i Frankrig og kan give jer et grundigt kendskab til, hvordan man kommunikerer optimalt med samarbejdspartnere, kunder eller kollegaer fra Frankrig, samt hvordan man er i sync og undgår misforståelser og faldgruber, kulturene og sprogene imellem. Hun har ligeledes arbejdet i franske virksomheder med internationale kontaktflader og dermed fået erfaring i fransk forretningsliv og kultur. Camilla har sidenhen været ansat i den private forretningssektor i Danmark og flyver jævnligt til Frankrig for at besøge familie og venner, trods bopælen i København.

Anne Vonebjerg Praktikant

Praktikant

Anne er praktikant hos ConnectingCultures. Hun er lige nu i gang med en kandidat i Religionsvidenskab, og hun har en bachelor i Religionsvidenskab med tilvalg i Samfundsfag fra Aarhus Universitet. 

Anne har flere gange lavet feltarbejde i udlandet, både i Sri Lanka og på Mauritius samt nødhjælpsarbejde i Nepal. Gennem sin uddannelse har Anne fået en bred profil med fokus på kvalitativ og kvantitativ metode, kristendommen i både antik og nutid kontekst samt kulturmøder på baggrund af forskellige religioner. Når Anne ikke er praktikant hos ConnectingCultures, elsker hun at rejse og at læse. Anne bor i Aarhus.

Kontakt: info@connectingcultures.dk 

Florian Weber-Romanus Landespecialist, Tyskland

Landespecialist, Tyskland

Florian er specialist på Tyskland og kan give jer et grundigt indblik i, hvordan I kan optimere jeres kommunikation med jeres tyske kollegaer, samarbejdspartnere eller kunder. Florian har en kandidatgrad i sprog og kultur fra Humboldt Universitet i Berlin og har også læst i Lyon og Moskva. 

Gennem sin tyske uddannelse og arbejdserfaring har Florian derfor stort kendskab til tysk forretningskultur, og han har bl.a. arbejdet med at formidle viden om denne til udlændinge i Tyskland. Florian har endvidere et godt kendskab til Danmark og dansk forretningskultur, da han har boet og arbejdet i Danmark i mere end 10 år. I sin fritid er Florian optaget af litteratur og politik, og han blogger om relevante tyske emner.  Til daglig bor Florian i København med sin kone og deres tre børn.

Kontakt: 
landespecialister@connectingcultures.dk

Isa Rasmussen Landespecialist, Indien

Landespecialist, Indien

Isa er specialist på Indien og har en kandidatgrad i tværkulturelle studier. Isa er dansk, men har gennem uddannelse og utallige rejser og ophold opnået indgående kendskab til Indien, hvor hun også har arbejdet. 

Isa har også stor erfaring med at formidle sin viden om indisk kultur til dansk erhvervsliv, og hun ved, hvordan man sikrer gode relationer i det dansk-indiske samarbejde. Når Isa ikke arbejder, elsker hun at rejse og involverer sig også i frivilligt og velgørende arbejde. Til daglig bor Isa i København.

Kontakt: 
landespecialister@connectingcultures.dk

Oplæg om Sydkoreansk kultur

 Landespecialist, Sydkorea

Sofie er specialist på Sydkorea og har en Ph.d. i økonomi. Sofie er dansk, men har studeret sydkoreansk sprog og kultur og er gæsteprofessor på Sogang Universitet i Seoul, hvor hun underviser i økonomi.

 Derfor kan hun bl.a. give et indblik i, hvordan Sydkoreas historie har været med til at forme det sydkoreanske folk og i dag har indvirkning på, hvordan man typisk kommunikerer og arbejder i landet. Sofie interesserer sig især for kultur og sprog, og hun taler 6 sprog flydende. Til daglig bor hun i Århus og Seoul med sin mand.

Kontakt: 
landespecialister@connectingcultures.dk

Pia Lund Poulsen Landespecialist, Indonesien og Malaysia

Landespecialist, Indonesien og Malaysia

Pia er specialist på Indonesien og Malaysia og med mere end 20  års rejser og arbejdsophold i de to lande, har Pia opnået indgående kenskab til hverdags- og arbejdskultur i de to lande. 

Pia har en kandidatgrad i antropologi og har arbejdet med Indonesien på Universitetsniveau både i København og Java. I kraft af sin store personlige erfaring og sin kulturelle viden, kan Pia derfor give mange eksempler på, hvordan man optimerer kommunikationen i det dansk-malaysiske og det dansk-indonesiske samarbejde. Når Pia ikke arbejder, interesserer hun sig for kultur, historie og kunst. Pia bor til daglig i København med sin malaysiske mand og deres to børn.

Kontakt: 
landespecialister@connectingcultures.dk

Claudine Dizon Landespecialist, Filippinerne

 Landespecialist, Filippinerne

Claudine er MA i politisk økonomi med fokus på internationale relationer og udvikling fra University of Asia and the Pacific i Manilla, Philippinerne. 

Hun har ligeledes en kandidat i anvendt kulturanalyse fra Lund Universitet i Sverige. Som kulturanalytiker og researcher er Claudine trænet i at forstå adfærdsmønstre og designe løsninger, der er skræddersyet til det enkelte menneske. 

Hun har arbejdet fire år for en NGO i Philippinerne før hun i 2011 flyttede til København. Når Claudine ikke arbejder, dyrker hun forskellige former for yoga, som hun har gjort i snart 10 år. Derudover kan hun godt lide at lave mad, og udforske nye byer med sin mand, som hun mødte, da de begge læste på universitetet i Manilla.

Kontakt: 
landespecialister@connectingcultures.dk

dummy

Landespecialist, Thailand & Myanmar

Anders er specialist på Thailand og Myanmar. Anders er dansk men har arbejdet i Thailand, hvor han både har haft personaleansvar samt ansvar for at træne thailandske medarbejdere. Derfor har han stor indsigt i og praktisk viden om landets arbejds- og forretningskultur.

 Desuden har Anders en kandidatgrad i antropologi med speciale i interkulturel kommunikation, så han kan kombinere teoretisk viden med sin personlige erfaring med det interkulturelle samarbejde mellem Danmark og Thailand. Til daglig bor Anders i Århus, hvor han arbejder med asiatisk kultur. Når Anders ikke arbejder, dyrker han sine interesser bl.a. meditation og trekking.

Kontakt: 
landespecialister@connectingcultures.dk

Camilla Juniorkonsulent & Social Media Manager

Juniorkonsulent & Social Media Manager

Camilla har en kandidatgrad i Mellemøstens sprog og samfund (arabisk) fra Københavns Universitet. Gennem sin uddannelse har hun opnået dyberegående kendskab til de mellemøstlige staters politiske, økonomiske og sociale organisering. 

Dertil har Camilla fået grundigt kendskab til arabisk kultur gennem sit studieophold i Marokko og rejser i Mellemøsten. Camilla har erfaring med strategisk kommunikation i en global kontekst, og varetager forskellige research- og formidlingsopgaver samt styring af sociale medier. Fritiden bliver brugt på at undervise i pardans og rejse. Camilla bor på Frederiksberg med sin kæreste.

Kontakt: infoccdk@gmail.com

Forstå kultur Balkan

 Landespecialist, Balkan 

Balkan (Serbien, Kroatien, Bosnien-Herzegovina og Montenegro)

Stine er specialist på Balkan og har især indgående viden om Serbien, Kroatien, Bosnien-Herzegovina og Montenegro. Stine er dansk men har en kandidatgrad i Østeuropastudier og serbokroatisk og ved, hvordan regionens historie og samfundsforhold har været med til at forme de enkelte landes forretningskultur. 

Gennem utallige rejser i regionen og arbejdsophold har Stine også fået et indgående kendskab til Balkan. Stine bor til daglig i København med sin mand og deres to børn, og når hun ikke arbejder, elsker hun at tilbringe tid i familiens kolonihave og at danse.

Kontakt: landespecialister@connectingcultures.dk

dummy

Landespecialist, Polen

Agnese Cimdina Landespecialist, Baltikum

Landespecialist, Baltikum

Agnese har en Ph.d. antropologi og er specialist på de Baltiske lande. Agnese er født og opvokset i Letland, men har boet 14 år i Norge, hvor hun har arbejdet med nordiske virksomheder og organisationer og forsket i nordiske virksomheder i Baltikum. Agnese har derfor indgående kendskab til udfordringer og potentiale i det dansk-baltiske samarbejde. Nå Agnese har fri, elsker Agnese at læse og dyrke udendørs aktiviteter. Agnese bor til daglig i Riga med sin mand og deres børn.

Kontakt:
 landespecialister@connectingcultures.dk

Læs mere om ConnectingCultures på Our Story