En coachende chef bliver betragtet som uvidende. En CEO i cowboybukser chokerer. Og et ja kan betyde hvad som helst. Signe Ørom har medvirket i podcasten Transformator og fortæller om, hvorfor vi danskere er så svære at arbejde sammen med for udlændinge.

Denne episode i podcasten Transformator handler om alle de små kulturelle benspænd, der gør os danskere til en udfordring at samarbejde med for udenlandske medarbejdere. Det har kultureksperten Signe Ørom skrevet en bog om på baggrund af sin forskning samt to årtiers samarbejde med en lang række internationale virksomheder.

Det er så let for chefer og kolleger ganske utilsigtet at komme til at træde ansatte fra andre kulturer over tæerne, selvom vi selv ser os som venlige og hjælpsomme og herligt uformelle. Men en ironisk eller spøgende bemærkning er let at misforstå som alvorligt ment eller direkte uhøflig, og den slags giver Signe Ørom adskillige eksempler på.

Læs mere om Transformator her.

Medvirkende i podcasten

Henrik Heide

Værten Henrik Heide fra Podcasten Tranformator der udgives ved Teknologiens Mediehus sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Signe Ørom Signe Ørum kulturtræner

Signe Ørom

Signe Ørom, ph.d. i kultur og sprog og indehaver af konsulentfirmaet ConnectingCultures.